Vegansk råraka med Rökt L*x

Posted by | mars 25, 2020 | Nyheter, Recept | No Comments

Att göra en lyxig vegansk råraka med rökt lax har aldrig varit enklare med vårat pålägg Rökt L*x!
Nedan hittar du ett veganiserat recept för 4 personer från köket.se som du kan göra klart på 20 minuter.

Du behöver:

  • 600 g potatis fast, och skalad
  • 2 dl växtbaserad crème fraîche
  • 1-2 paket Rökt L*x från Astrid och Aporna (finns hos alla Coop och Icabutiker)
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • olja
  • växtbaserat matfett
  • salt
  • dill, plockad

Gör såhär:

  1. Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt.
  2. Hetta upp växtbaserat matfett i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan.
  3. Tillsätt potatis, stek en i taget. Platta ut med stekspade så den är jämntjock.
  4. Stek på medelhög värme i ca 4 min per sida, den ska bli krispig på ytan.
  5. Krydda försiktigt med salt.
  6. Hacka löken fint och plocka några kvistar dill. Skär klyftor av citronen.
  7. Servera med växtbaserad creme fraiche, rödlök, Astrid och Apornas Rökt L*x och en citronklyfta.

Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook