Vegansk kyckling curry gryta

Posted by | mars 22, 2020 | Recept | No Comments

Recept från Madeleines Vego

(- ca 3 portioner, 11 kr portionen)

1 förpackning Astrid och Aporna K*ycklingbitar(300g)
1 liten gul lök
1 liten grön paprika
1 bit av en medeltjock purjolök (ca 1 – 1 1/2 dm)
1 tärning grönsaksbuljong
2-3 tsk curry
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk pepparmix (Santa maria)
3 1/2 dl vatten
2 dl imat / valfri osötad vegetabilisk grädde
1/2 krm malen vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingbitarna i mindre bitar. Skala och finhacka sedan den gula löken.
  2. Skölj paprikan noggrant. Rensa ur kärnhuset och skiva den i tunna strimlor.
  3. Skiva purjolöken tunt. Var väldigt noggrann med att skölja purjolöken då de ofta innehåller jord och sand!
  4. Stek kycklingbitarna och den finhackade gula löken i en non-stick panna eller i valfri panna, då med lite extra fett. Stek till bitarna har fått lite färg och till löken har mjuknat.
  5. Tillsätt kryddor i form av pepparmix, curry, vitlökspulver och vitpeppar. Rör sedan ned den skivade purjolöken och paprikan. Rör om väl. Låt steka tillsammans i ca 30-60 sekunder.
  6. Tillsätt en buljongtärning och vatten. Rör om tills dess att buljongen har löst upp sig helt. Därefter kan den vegetabiliska grädden tillsättas. Rör om väl.
  7. Låt koka ihop några minuter. Ta av från värmen när grönsakerna har mjuknat lite och såsen har kokat ihop och tjocknat en aning.
    – Önskas ha en ännu tjockare sås så kan den redas.
    – Önskas mer sås så är det bara att tillsätta mer grädde+vatten, eventuellt mer salt eller buljong då vätskan späder ut smakerna.
  8. Servera med valfri kolhydrat och gärna en grönsallad. Varför inte testa att servera med en blandning av kokt quinoa och jasminris?
Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook