Pasta med Rökt l*x, färskost och spenat – veganiserad

Posted by | mars 24, 2020 | Nyheter | No Comments

Enkelt veganiserat recept från Tasteline av Mia Troberg
Ingredienser för 4 personer

400 gram pasta, färsk
4 st Schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
1 dl vegansk färskost, naturell eller örter, tex Oatly påMackan Naturell.
200 gram babyspenat
2 paket Astrid och Apornas Rökt l*x
4 msk vegansk pastaost, riven, alt. näringsjäst
1 st citronskal, rivet
1 svartpeppar

Gör så här:

  • 1. Strimla Rökt L*x. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan några minuter.
  • 2. Tillsätt färskost och spenat och låt spenaten mjukna en aning. Det tar ett par minuter.
  • 3. Blanda ner den Rökt L*x och rör runt. Blanda direkt med nykokt pasta.
  • 4. Strö över veganost/näringsjäst, citron och dra några varv med pepparkvarnen.

Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook