Pannkakor med Bejkon och maple syrup

Posted by | juli 01, 2020 | Nyheter | No Comments

Dessa fluffiga pannkakor är är gjorda med ett enkelt recept av Vego Mattias som man inte kan misslyckas med. Supergoda med Lönnsirap och Bejkon från Astrid och Aporna!

Du Behöver:

  • 1 paket Bejkon från Astrid och Aporna (finns hos ICA)
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
  • 1,5 dl vatten
  • mjölkfritt margarin, att steka i

Gör såhär:

  1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Vispa ner veganmjölk och vatten.
  3. När du har en klumpfri smet så hettar du upp lite mjölkfritt smör i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med hjälp av en sked.
  4. Stek dina amerikanska pannkakor gyllenbruna på båda sidor och servera med stekt Bejkon och lönnsirap.

Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook