
Dessa fluffiga pannkakor är är gjorda med ett enkelt recept av Vego Mattias som man inte kan misslyckas med. Supergoda med Lönnsirap och Bejkon från Astrid och Aporna!
Du Behöver:
- 1 paket Bejkon från Astrid och Aporna (finns hos ICA)
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
- 1,5 dl vatten
- mjölkfritt margarin, att steka i
Gör såhär:
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa ner veganmjölk och vatten.
- När du har en klumpfri smet så hettar du upp lite mjölkfritt smör i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med hjälp av en sked.
- Stek dina amerikanska pannkakor gyllenbruna på båda sidor och servera med stekt Bejkon och lönnsirap.