Inled svampsäsongen med att göra en supergod kantarellgryta med K*ckl*ngbitar från Astrid och Aporna!
Du Behöver:
- 300g K*ckl*ngbitar från Astrid och Aporna (Finns hos Ica och Coop)
- 1 msk kinesisk soja
- 1 st gul lök
- 200 g kantareller eller champinjoner
- 1 msk växtbaserat matfett
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 3 dl vatten
- 3 msk konc kantarellfond
- 2 dl växtbaserad grädde av valfri sort
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl hackad persilja
Gör såhär:
- skär dom stora K*ckl*ngbitarna i mindre strimlor. Blanda dem med soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen.
- 2. Stek K*ckl*ngbitar, lök och svamp i växtbaserat matfett i omgångar. Salta och peppra och lägg över allt utom k*ckl*ngbitarna i en gryta. Häll på vatten och fond och låt grytan puttra 7–8 min. Blanda växtbaserad grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 min. Vänd ner persilja och K*ckl*ngbitarna.
Servera med ugnsrostad potatis, haricots verts och vinbärsgelé