Kantarellgryta med K*ckl*ngbitar

Posted by | augusti 12, 2020 | Nyheter | No Comments

Inled svampsäsongen med att göra en supergod kantarellgryta med K*ckl*ngbitar från Astrid och Aporna!

Du Behöver:

  1. 300g K*ckl*ngbitar från Astrid och Aporna (Finns hos Ica och Coop)
  2. 1 msk kinesisk soja
  3. 1 st gul lök
  4. 200 g kantareller eller champinjoner
  5. 1 msk växtbaserat matfett
  6. 1 tsk salt
  7. 2 krm vitpeppar
  8. 3 dl vatten
  9. 3 msk konc kantarellfond
  10. 2 dl växtbaserad grädde av valfri sort
  11. 2 msk vetemjöl
  12. 1 dl hackad persilja

    Gör såhär:
  1. skär dom stora K*ckl*ngbitarna i mindre strimlor. Blanda dem med soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen.
  2. 2. Stek K*ckl*ngbitar, lök och svamp i växtbaserat matfett i omgångar. Salta och peppra och lägg över allt utom k*ckl*ngbitarna i en gryta. Häll på vatten och fond och låt grytan puttra 7–8 min. Blanda växtbaserad grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 min. Vänd ner persilja och K*ckl*ngbitarna.

    Servera med ugnsrostad potatis, haricots verts och vinbärsgelé
Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook