Chipotle-Börger

Posted by | mars 24, 2020 | Nyheter | No Comments

En god burgare kräver en god patty. Med vår nya Börger kommer du alltid lyckas med att göra fantastiska burgare. Nedan kommer ett recept på en chipotle-börger i restaurangklass!
(Givetvis går det att ändra på tillbehören om det önskas)

Du behöver:
1 paket upptinad Börger från Astrid och Aporna ( finns i frysdisken hos alla Coopbutiker)
Hamburgerbröd
Ruccola (eller babyspenat eller din favoritsallad)
1 kvisttomat
1 rödlök
Äggfri majonnäs
Chipotle-paste (hittas i tacohyllan. Chipotlepulver rekommenderas ej)
ketchup och senap (om önskas)
1 skiva Jeezly Original (om önskas)

färsk eller picklad jalapenos ( tillval för extra hetta)

Gör såhär:
Börja med dressingen: ta en eller två skedar äggfri majonnäs ( beroende på hur många burgare som ska serveras)
Tillsätt en till två teskedar chipotlepaste och rör om tillsammans med majonnäsen. Smaka av och se om du behöver mer chipotlepaste.
Ställ din chipotlemayo i kylen medan du gör resten av maten.

Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller annat vegetabiliskt matfett.
Stek Börger i ungefär 3-4 minuter på varje sida.
Använd stektermometer och kolla av tills innertemperatur når 74 grader.

Om du inte har termometer så vänd gärna Börger lite oftare i ungefär 7-8 minuter tills du får en fin ”karamelliserad” färg

Rosta gärna ditt hamburgerbröd på en torr stekpanna

Ta ut chiptolemayon ur kylen och bre på den nedre hälften av brödet
Ta en näve ruccola och pressa lite försiktigt fast bladen på den nedre brödhalvan och lägg på en klick till av chipotlemayon.
Lägg på en tomatskiva
Lägg på en Börgerbiff
Lägg på en en skiva Jeezly original om du har det
Lägg på lite tunna skivor rödlök
Kläm ut lite ketchup och senap och lägg det övre hamburgerbrödet på din färdigbyggda hambörger!

Servera gärna med pommes eller sötpotatisfries.
har du chiptlemayo över så är den perfekt som dippsås till dina fries.

Vill du följa vad som händer? Astrid Och Aporna på Facebook